Selecteer een pagina

Vivianne Nijs

Ik ben Vivianne Nijs en ik heb al meer dan 15 jaar ervaring met paarden. Als klein meisje was ik niet weg te slaan op de manege en het duurde niet lang voordat ik mijn eigen pony had. Dat bracht veel verantwoording met zich mee en vooral heel veel lol! Van mijn eerste en tweede paard heb ik veel geleerd. Graziano, mijn tweede paard, heb ik zadelmak gemaakt.

Met mijn belangrijkste pony, Rens, een zwarte Ruin, kwam ik echt tot bloei. Daar heb ik van alles mee bereikt. Van wedstrijdniveau B tot het allerhoogste niveau.

Hummer is mijn huidige paard. Hem heb ik van zijn vierde jaar en hij was natuurlijk groen. Hummer is nu acht en we rijden wedstrijden in de ZZ-licht klasse, de hoogste klasse in de basissport. Ons volgende doel is om in de subtop rijden. 

Ook al ben ik heel ambitieus in mijn doelen, ik zal mijn paard nooit over zijn grenzen duwen. Iedere dag trainen hoeft niet het beste resultaat te geven. Een paard moet de tijd krijgen om te groeien, maar wel uitgedaagd worden. Ik train dan ook maximaal 5 keer per week met mijn paard, zodat hij ook de tijd krijgt om lekker te ravotten en uit te rusten.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Een rondje hardlopen door het park of wandelen op het strand. Ik ben ook graag met mijn vrienden en ik houd van reizen en ga ik graag op stedentrips. Ibiza is tot nu toe mijn favoriete vakantiebestemming.

 

Mijn ervaring

 Al vanaf mijn achtste jaar ben ik bezig met paarden en er zelfs mijn beroep van gemaakt. Wat ik allemaal gedaan heb, heb ik hieronder samengevat. 

Werkervaring 

 • Per 8 augustus 2016 ben ik op basis van een arbeidsovereenkomst bij Stal Bernoski in Bleiswijk gaan werken en uiteraard ging mijn toenmalige paard mee. Tot op de dag van vandaag, augustus 2020, ben ik daar werkzaam.
 • Van 16 mei 2016 tot en met 9 juli 2016 liep ik stage bij Hengstenhouderij van Uytert in Heerewaarden. Ik verbleef daar intern samen met mijn paard. Aansluitend aan mijn stageperiode heb ik hier vakantiewerk gedaan. Ik heb hier in alle facetten van het bedrijf meegewerkt.
 • Van 1 september 2015 tot en met 13 april 2016 elke woensdag werkzaam bij Stal Bernoski te Bleiswijk als stage opdracht. Elke dinsdagavond en vrijdagavond werkte ik een aantal jaren bij Manege de Prinsenstad. Ik stond dan in de manege paarden en manege pony stal om alle lesklanten van die avonden van de juiste paarden en pony’s te voorzien inclusief alle daarbij horende werkzaamheden en advies. Op 13 mei 2016 heb ik hier mijn laatste avond gewerkt in verband met mijn stage per 16 mei waar ik intern ging verblijven.
 • Van 31 maart 2015 tot en met 26 juni 2015 heb ik stage gelopen bij Stal Brouwer te Zegveld. Eindcijfer 9. Mijn paard DLB Graziano is ook een aantal weken mee geweest en samen hebben we les gekregen van o.a. Annemarie Brouwer. Mij is gevraagd of ik in de zomer vakantie van 2015 wilde komen werken maar gezien de woon/werkafstand heb ik dit niet gedaan.
 • Zomervakantie 2014 gewerkt bij Stal Bernoski te Bleiswijk.
 • Februari 2014 tot en met juni 2014 stage gelopen bij Manege de Prinsenstad te Delft. Stagebeoordeling; uitmuntend.
 • September 2013 tot en met januari 2014 stage gelopen bij Stal Bernoski te Bleiswijk. Regelmatig mocht ik paard en pony rijden. Daarnaast heb ik les gehad van Hans Bernoski met zowel mijn pony als paard. Eindcijfer 9.
 • 2013 Stage periode van 3 weken Dierenkliniek Schiedam Noord te Schiedam. Hier heb ik allerlei werkzaamheden gedaan en was de beoordeling uitstekend.
 • 2012 Stage periode van 3 weken Manege de Prinsenstad te Delft en het zomerkamp meegedraaid als vakantiewerk. Beoordeling uitstekend.

Resultaten met Paarden

 • Per december 2016 ben ik de trotse eigenaar van Hummer (Oscar x Goodtimes). We zijn samen gestart in het L1. Kringkampioen met Hummer in het L1 2017. NK gestart L1 zomer 2017. Met Hummer vele prestaties geleverd zowel individueel als in teamverband die leidde tot hoge klasseringen en prijzen. Op dit moment rijden we ZZ Licht. We hopen op korte termijn de overstap te maken naar de SubTop (ZZ Zwaar). Met Hummer krijg ik les van Robin Bernoski.
 • Sinds oktober 2014 stond DLB Hera (Totilas x Kigali) bij ons op stal in Delft bij Manege de Prinsenstad als trainingspaard. Zij is inmiddels zadelmak en werd doorgetraind door mij tot en met eind maart 2015. Ze staat nu weer bij haar eigenaar op stal.
 • Vanaf september 2013 stond DLB Graziano (Totilas x Kigali) van mij in Delft op stal bij Manege de Prinsenstad. Hij heeft in oktober 2014 meegedaan met de VWF keuring voor 3-jarige met een prima resultaat. Hij is door mij opgeleid tot L2 niveau.
 • Pony Boef (D), in eigendom van en gereden voor Danielle van Mierlo, Z1 + 9 dressuur. Ook heb ik 3 jaar les gehad van Danielle van Mierlo met zowel Rens als Boef. Beste resultaat kringkampioen, regiokampioen en NK.
 • Hoppenhof’s Rens (D), Z2 + 17 dressuur, L + 7 springen bij de pony’s. Instructie van Anton en Jos Duijndam voor de dressuur, Jordy Duijndam voor het springen. Beste resultaat kringkampioen en reservekampioen Regio en NK. Rens is een aantal maanden door een andere amazone uitgebracht. Dit traject heb ik helemaal begeleid in het kader van mijn opleiding van B niveau tot en met L1+7. Begin 2015 is Rens verkocht en we hebben nog altijd contact. In september 2015 zijn wij nog gehuldigd voor zijn prestaties en heeft hij het predicaat “prestatie pony” ontvangen in Ermelo van het New Forest stamboek. Op dit moment loopt Rens weer Z1 met zijn amazone en we hebben nog regelmatig contact en kijken we hoe knap hij nog altijd is!

Opleiding

 • Januari 2020, bijscholing KNHS Ermelo, licentiepunten gehaald voor het up to date houden van mijn licentie opleiding Instructeur Basissport B/L dressuur en springen.
 • Het Wellant College, Dordrecht, MBO nivo 3, paard en sport (BOL), september 2013 t/m september 2016, inclusief de Orun opleiding instructeur basissport.

Overige ervaring

 • Groom zijn op nationale en internationale wedstrijden en concoursen van Robin Bernoski.
 • HippischTrainingsCentrum lessen gevolgd bij Ton de Kok met Hummer na hiervoor geselecteerd te zijn.
 • Wedstrijdbegeleiding aan leerlingen van mij gegeven nadat ze van mij les hebben gekregen.
 • President Dressage Cup gereden met Hummer in 2017.
 • Onderlinge wedstrijden gejureerd bij een collega manege klasse B t/m M.
 • DLB Graziano uitgebracht op de President Dressage Cup 2015 4-jarige.
 • DLB Graziano uitgebracht op de VWF 3-jarige keuring, oktober 2014.
 • Helpen met het zadelmak maken van DLB Graziano en DLB Hera waarbij ik er al heel snel zelf ben opgestapt.
 • Op de voorpagina van de Penny gestaan met Rens (fotoshoot).
 • Regelmatig mee op spring concours als groom.
 • Demonstratieavonden Delftse Pony Club 2007 en 2012.
 • Spring en dressuur demonstraties gegeven, kur op muziek (ook officieel) en pass de deux gereden op Manege de Prinsenstad met open dagen en lente fairs.
 • Mentale training van Sanne Beijerman.
 • Selecties TTC en Rabobank Talenten Team (inclusief interview en film voor de Rabobank).
 • Als deelnemer meegedaan aan dressuur/spring clinics en proefgerichte trainingen.

Volg mij op Social Media

Al mijn ervaring breng ik nu in de praktijk

Dat ik al jong dol was op paarden, dat weten jullie inmiddels wel. Niet alleen toen, ook nu ben ik nog steeds dol op deze mooie dieren en wat je er allemaal mee kunt bereiken. Dat ik later iets met paarden wilde doen, was al vrij snel duidelijk. Alle ervaring die ik...

Hoe ik paarden train

Iedere rijinstructeur heeft zijn eigen manier van lesgeven. Het is belangrijk dat je als ruiter dezelfde visie hebt. Zo heb je namelijk een goede match en kan je het maximale uit jezelf halen. Weten of wij bij elkaar passen? Hieronder beschrijf ik op welke manier ik...

Mijn liefde voor paarden

Als klein meisje was ik niet weg te slaan op de manege. Ieder vrij uurtje was ik te vinden tussen de paarden en pony’s. Het duurde dan ook niet lang voordat ik mijn eigen pony had. Op mijn achtste was ik troste bezitter van Mara en moest toen iedere dag voor...