Selecteer een pagina

Waarmee kan ik je helpen?

Je wilt je rijvaardigheden verbeteren. Afhankelijk van je niveau van jou en je paard, maak ik een op maat gemaakt trainingsschema.

De diensten die ik aanbied zijn:  

  • Basis rijinstructie voor kinderen en volwassenen
  • Rijinstructie voor gevorderden
  • Oefenen voor wedstrijden/wedstrijdbegeleiding
  • Rijden tijdens afwezigheid van ruiter
  • Complete verzorging van paarden tijdens (inter)nationale wedstrijden

Hoe ik paarden train

Iedere rijinstructeur heeft zijn eigen manier van lesgeven. Het is belangrijk dat je als ruiter dezelfde visie hebt. Zo heb je namelijk een goede match en kan je het maximale uit jezelf halen. Weten of wij bij elkaar passen? Lees dan snel verder. 

Luister naar je paard 

Een paard is van nature een prooi, vlucht en kuddedier. Alles is hierop afgestemd; zijn zintuigen, lichaamsbouw en denkwijze. Het is daarom erg belangrijk om te luisteren naar je paard. Hoe reageert jouw paard op drukte, vreemde mensen, andere paarden enzovoort. Door hier goed naar te kijken weet je ook waaraan je moet werken.  

Voordat ik je help, observeer ik jullie als combinatie en maken we een plan hoe we aan de slag kunnen gaan. 

In harmonie

Door samen met je paard te oefenen in lastige situaties kom je in harmonie met je paard. Op deze manier kan je het beste uit elkaar halen. We oefenen niet alleen de lastige situaties, maar ook de dingen die al goed gaan. Ik vind het belangrijk dat je paard niet alleen maar onder druk staat, maar ook een gebalanceerde oefening krijgt. 

Rust en regelmaat

Het is belangrijk dat je jouw paard ook rust geeft. Het advies luidt om je paard te trainen naar zijn leeftijd. Is je paard vier jaar dan train je vier keer in de week en zo stem je elk jaar opnieuw zijn of haar behoefte af. Ik vind dat je hier ook weer naar je paard moet luisteren. Te veel trainen is nooit een goed idee. Kan jouw paard minder training aan, accepteer dat dan ook. Heeft jouw paard veel plezier in het trainen en kan hij meer aan? Maak er gebruik van! 

Regelmaat zal je ook helpen een betere ruiter te worden en je paard zijn niveau te verhogen. Samen stellen we een plan op, zodat je ook buiten de trainingen met mij kan oefenen. 

 

Iets voor jou? 

Spreekt mijn manier van trainen jou aan en wil je weten wat ik voor jou en je paard kan betekenen? Neem contact met mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in of kom met mij in contact via mijn social media accounts.

4 + 2 =

Volg mij op Social Media