Selecteer een pagina

Dat ik al jong dol was op paarden, dat weten jullie inmiddels wel. Niet alleen toen, ook nu ben ik nog steeds dol op deze mooie dieren en wat je er allemaal mee kunt bereiken. Dat ik later iets met paarden wilde doen, was al vrij snel duidelijk. Alle ervaring die ik tot dusver heb opgedaan breng ik nu in de praktijk met lesgeven en deelname aan wedstrijden.  

In 2013 de opleiding Paard en Sport, inclusief de Orun opleiding instructeur bassisport, aan het Wellant College in Dordrecht gevold. Het leukste aan deze opleiding vond ik de stages. Op deze momenten sta je met beiden voeten in de klei en moet je aan de slag. 

Stage bij Van Uytert

Ik heb veel geleerd tijdens mijn stage bij Hengstenhouderij van Uytert in Heerewaarden

Dit was helemaal aan de andere kant van het land en het was voor mij niet te doen om dagelijks heen en weer te reizen. Ik verbleef hier intern en dat was goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik leerde om zelfstandig te zijn en ook hoe het is om dag en nacht met paarden bezig te zijn. Ik vond het heerlijk!

Van Uytert is sinds 1993 actief is met een eigen KI-station en succesvolle dressuurstal. Het is natuurlijk superleuk en leerzaam om mee te mogen op de wedstrijden, wat ik in die periode vaak mocht doen. Maar ze doen hier meer dan alleen paardrijden en de dieren verzorgen. In het dekstation wordt sperma geprepareerd en geïnsemineerd bij merries. Ik heb het allemaal mogen meemaken! Het dekstation vertegenwoordigd meerdere top dressuurhengsten die op nationaal en internationaal niveau presteren of gepresteerd hebbenOok fokken ze springpaarden en boeken daar goede successen mee. Hier heb ik mijn interesse in bloedlijnen verder ontwikkeld. Het is voor mij echt een droom om in de toekomst een eigen merrie te hebben om mee te fokken of een veulen te kopen. 

Focus op je verbeterpunten

Daarvoor liep ik stage bij Stal Brouwer en mocht ik ook helpen met van alles. Mijn toenmalige paard, Graziano DLB was mee en we kregen hier les van Annemarie Brouwer. Op deze stal kijken ze echt naar wat je al goed kan en wat jouw verbeterpunten zijn, dit vond ik heel leerzaam. Nu werk ik op stal Bernoski als stalmedewerker en krijg ik hier zelf les met mijn paard Hummer. We trainen nu voor de subtop en dat gaat goed. Helaas zijn er weinig wedstrijden om te rijden op dit moment, vanwege corona en is het niet mogelijk om beloond te worden voor al dat oefenen. Toch blijven we doorgaan en hopen we een hele goede prestatie neer te zetten wanneer het wel weer mogelijk is om wedstrijden te rijden. 

Alle ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn eigen ontwikkeling neem ik mee in de manier waarop ik lesgeef. Hiermee heb ik mijn eigen stijl van lesgeven gevormd waarin balans en harmonie voorop staat. Ik vind dat je dit moet bereiken met je paard om het beste uit elkaar te halen. Je paard van binnen en van buiten leren kennen, zodat je weet hoe je moet handelen in bepaalde situaties. Maar wel op een tempo dat jouw paard aankan. Te veel trainen is nooit een goed idee. 

Wil je meer weten over hoe ik lesgeef? Kijk dan eens hier: https://vivianne-nijs.nl/aanbod/#balans-bereiken