Selecteer een pagina

Als klein meisje was ik niet weg te slaan op de manege. Ieder vrij uurtje was ik te vinden tussen de paarden en pony’s. Het duurde dan ook niet lang voordat ik mijn eigen pony had. Op mijn achtste was ik troste bezitter van Mara en moest toen iedere dag voor mijn haar zorgen. Ik vond het heerlijk!  

Van mijn eerste twee pony’s heb ik veel geleerd, maar eigenlijk waren deze nog een stapje te hoog voor mij. Met mijn derde pony, Rens, ben ik echt tot een hoog niveau gekomen. Met deze zwarte Ruin begon ik met wedstrijden rijdenen ben ik tot het allerhoogste niveau van de pony’s gekomen. In diezelfde periode reed ik ook op Boef. Dat is een kans die ik had gekregen en eigenlijk niet kon laten gaan. Boef had al zoveel wedstrijd ervaring dat ik door hem te rijden zoveel geleerd heb!  

Van groen naar zadelmak

Daarna kreeg ik Graziano en hij kwam direct uit de opfok naar mij toe. Ik heb hem de basis dingen geleerd. Dus ook het zadelmak maken. Uiteindelijk waren Graziano en ik niet de goede match. En mijn motto is dat mens en paard met elkaar in balans moeten zijn. 

Na een lange zoektocht kwam ik Hummer tegen. Hij was toen vier jaar. Nu, vier jaar verder, rijden we wedstrijden in de ZZ-licht klasse, wat de hoogte klasse is in de Breedtesport. Hummer is echt mijn toekomst paard en ik zou het dan ook super leuk vinden als we subtop kunnen gaan rijden in de toekomst. 

Van hobby naar werk

Het was al snel duidelijk dat paardrijden mijn lust en mijn leven is. Een opleiding in de paardensport was dan ook een logische keuze. Ik ging voor de opleiding paardensport aan het Wellant college in Dordrecht. 

Het leukste van deze opleiding vond ik de stages. Tijdens mijn stage bij Hengstenstation van Uytert heb ik zoveel geleerd. Op dit bedrijf is het meer dan alleen de paarden rijden en verzorgen. In het dekstation wordt sperma geprepareerd en geïnsemineerd bij merries. Ik ben ook geïnteresseerd in de bloedlijnen van paarden en zou het interessant vinden om in de toekomst misschien zelf een merrie te kopen of een veulentje te kopen. Het is natuurlijk ook super leuk en leerzaam om mee te mogen op de wedstrijden, wat ik in die periode ook mocht.  

Nu werk ik op stal Bernoski als stalmedewerker. Hier mag ik regelmatig mee met wedstrijden en verzorg dan alles rondom de wedstrijd. Op stal probeer ik met mijn collega’s alle paarden elke dag goed te verzorgen! 

Balans voor resultaat

Mijn grootste passie is toch het rijden van paarden en instructie geven. Ik vind het geweldig om een ruiter en zijn paard te laten groeien naar een uitstekende balans, zodat zij het beste uit elkaar halen en daar resultaat mee boeken. Ik geloof dat wanneer je in harmonie bent met je paard, je zo op elkaar bent ingespeeld dat alles mogelijk is. Die harmonie bereik je door te luisteren naar je paard, aan te voelen wat hij wil en hem de ruimte te kunnen geven om te ontwikkelen.  

Dat heb ik met al mijn pony’s en paarden gedaan. De ene keer resulteerde dat in een vroegtijdig afscheid van elkaar. Soms kom je ook niet tot de juiste balans. De andere keer, zoals met Hummer, ben ik in staat om de top te bereiken. 

Wil jij ook op zoek naar de juiste balans tussen jou en je paard om de perfectie harmonie te bereiken? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we jouw doelen en wensen bespreken en samen kijken hoe we deze invullen. 

Liefs, 
Vivianne